Egyéb kategória

Igyunk bort – de csak mértékkel, vigyázzunk!

A jóból is megárt a sok – szokás mondani. Nincs ez másképp a borivással sem. Sokan tudják, hogy az alkohol káros, de kisebb mértékben fogyasztva, ha az ember „résen van”, biztos, hogy nem árthat nekünk, ha iszunk néhanapján egy picit.

Mi a helyes borfogyasztás igazi titka? Mire kell kiemelten figyelnünk? Íme, pár fontos tipp, melyet érdemes megfogadnunk.

Mindig csak keveset igyunk egyszerre

Csak mértékkel! Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szabad inni, de mindig csak keveset egyszerre. Nem szabad túlzásokba esni, és az is rendkívül fontos, hogy egyenletesen igyunk alkoholt, valamint, hogy mindig együnk is előtte valamit – ez esetben kiszámíthatóbbak leszünk a végén.

Lehetőség szerint ne igyunk minden nap

Ne igyunk alkoholtartalmú italt minden egyes nap. Hetente legalább 1-2 nap szünet legyen, ez által józanabbak is leszünk, és nem fogunk rossz irányba elmenni.

Legyen a napszak megfelelő

Mindig este érdemes inni – amikor már kikapcsolódhatunk, és nincsenek egyéb teendőink. Az alvásban is segíthet nekünk a mértékletes borfogyasztás, abban, hogy könnyebben elszenderüljünk, és elnyomjon minket az álom.

Adjunk a minőségre

Soha ne vásároljunk a boltban olyan italt, ami ósdi minőséget takar. Mindig adjunk az értékekre, inkább vegyünk picit drágább, de jó minőségű fehérbort, semmint értéktelen és ihatatlan, rossz technológiával készült italokat.

Kikkel érdemes együtt inni?

Akár saját magunkban is ihatunk, de sokkal jobb haverokkal, ismerősökkel együtt. Ekkor akár az élet nagy gondjait is meg tudjuk beszélni.