Egyéb kategória

Melyek a legjobb szépségipari szakmák manapság?

Szépséipari szakmák

A szépségipar még a gazdasági világválság idején sem haldoklik. Rengetegen keresnek manikűröst, pedikűröst, masszőrt, lábápolót, szépségtanácsadót. De mégis melyek ezek közül a legizgalmasabbak, és legjövedelmezőbbek?

Ezeket a kérdéseket mindenképp érdemes lehet átgondolni, mielőtt belevágnánk, hiszen nem mindegy, hogy melyik munka mennyire nehéz, mennyit lehet vele keresni, mekkora a konkurencia.

Manikűrös

A műkörmös feladata, hogy a körmeinket széppé és igényessé varázsolja. Ez minden terület közül kétségkívül a legfelkapottabb: ma már szinte nincs olyan nő a munkahelyen, utcákon, aki ne költene erre a szolgáltatásra.

Nem drága, de mivel nagyon nagy rá a kereslet, és kevesen csinálják jól, ezért bőven meg lehet belőle élni. Különösen akkor, ha a műkörmös alapanyagokat kedvező áron szerezzük be.

Masszőr

A masszőr feladata, hogy egy jó masszázst adjon nekünk. Alapvetően mindenkit jóleső érzéssel tölt el, amikor egy fáradt irodai nap után a masszőr helyre rakja az ízületeit. Igazán profinak nem könnyű benne lenni, és nem is olyan népszerű már manapság. Előnye, hogy minimális kiadásokkal kell számolnunk.

Szépségtanácsadó

Minden munka közül kétségkívül az egyik legizgalmasabb. A probléma vele, hogy kicsi az elérhető célcsoport, célpiac mérete. A legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy mit takar ez, nagyobb sztárok, hírességet, sikeres üzletasszonyok gyakran járnak ilyen szakemberhez, de az átlag még nem annyira ismeri el, használja.

Lábápoló

A lábápoló a lábunk álpolásáért felel. Krémeket kell a páciens lábára kenni, ezek pedig sokszor nem kifejezetten olcsó termékek. Ennek köszönhetően megélhetési szempontból nem a legjobb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.