Egyéb kategória

Három fűszer, ami nem hiányozhat a konyhából

Nagyon sok ember úgy gondolja, hogy a fűszer nem annyira fontos, amikor az ételeinket szeretnénk elkészíteni. Igaz ez? Vagy sem? Miért jelenthető ki, hogy nagyon fontos, hogy megfelelően fűszerezzük meg ezeket, és miket érdemes pontosan használni?

A só az egyik legismertebb fűszer, már évezredek óta használják. A vese megfelelő működéséhez elengedhetetlen fogyasztani, de azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a szív-és érrendszeri betegségekből való kilábalásban is segítségünkre lehet. Sokan a bolti, finomított verziót használják, azonban a parajdi sófélék sokkal jobbak élettani hatásait tekintve.

Bors

A bors egy növénynek a termése. Sokak szerint a fűszerek atyja: különösen a magyaros ételek elkészítésekor nagyon jó használni. A só után a második leggyakrabban használt fűszernövény a különféle kutatások, statisztikák szerint. A világ teljes fűszerkereskedelmének jelenleg egynegyedét teszi ki.

Köménymag

Ez egy szuperegészséges növény, nem csupán Magyarországon használják sokan, hanem Ázsiában, Afrikában, és a Közel-keleten is. A pörköltes ételek egyik legfontosabb összetevője, rendkívül jó hatással van a szervezetre, élettani hatásai közismertek. Gyulladáscsökkentő, görcsoldó, stimuláló hatása miatt rendkívül népszerű.

Pirospaprika

A pirospaprika igazi hungarikum, Magyarországon hatalmas hagyománya van ennek a fűszernek, például csinálnak belőle pörköltet és halászlevet. Szegeden rendkívül nagy hagyománya van a termesztésének.

Mindig főzzünk lelkiismeretesen!

Fő a lelkiismeretesség, és az, hogy a különféle előre elkészített receptek alapján próbáljunk meg dolgozni, melyeket a könyvekben, interneten találni.